25 تن از محصلان افغان از دوره ماستری پوهنتون تخنیکی برلین فارغ شدند

bu_admin
پنجشنبه ۱۳۹۹/۱۰/۲۵ - ۱۲:۸
25 تن از محصلان افغان از دوره ماستری پوهنتون تخنیکی برلین فارغ شدند

تکنالوژی معلوماتی فاصله میان پژوهشگران را ازمیان برداشته و باعث انقلاب علمی در عرصۀ تولید علم و اندیشه در نظام آموزشی گردیده است.

این مطلب را دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی به مناسبت جشنواره فراغت 25 تن از محصلان افغان از دوره ماستری پوهنتون تخنیکی برلین از طریق ویدیو کنفرانس ابراز نمود.

در این ویدیو کنفرانس بانوی اول کشور، یما یاری سفیر افغانستان در جرمنی، نادر نادری رئیس کمیسیون مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی، نمایندۀ جرمنی در امور افغانستان و پاکستان، معاون پوهنتون تخنیکی برلین و دوکتور نذیر پیروز استاد پوهنتون تخنیکی برلین و رئیس مرکز ITCC اشتراک ورزیده بودند.

دکتور عباس بصیر وزیر تحصیلات عالی ضمن ابراز قدردانی از همکاری های کشور آلمان و پوهنتون برلین، فراغت 25 تن از جوانان افغان را از مقطع ماستری رشته کمپیوترساینس تبریک گفته و آن را زمینه ی پیشرفت و ترقی نهادهای تحصیلی افغانستان خواند. وی گفت که از سال 2003 میلادی تا کنون 125 تن در مقطع ماستری و 8 تن در مقطع دوکتورا از این پوهنتون فارغ و تقدیم جامعه گردیده است.

وزیر تحصیلات عالی همچنین با اشاره به تأسیس مراکز تکنالوژی معلوماتی و نوآوری از سوی پوهنتون برلین در شماری از پوهنتون های افغانستان افزود که تا کنون 30 هزار تن محصل واستاد از این رهگذر نیز مورد آموزش قرار گرفته اند که کمک شایانی برای تحصیلات عالی افغانستان می باشد.

وزیر تحصیلات عالی گفت که امروزه تکنالوژی در زندگی علمی و اجتماعی نقش مهمی را بازی می کند و نهادهای علمی با استفاده از فناوری جدید می توانند در زمینۀ تحقیقات وهمکاری های گسترده علمی، راه های جدیدی را طی نمایند.

وی افزود که وزارت تحصیلات عالی با توجه به نیازی که احساس می شود در صدد ترویج هرچه بیشتر استفاده از تکنالوژی معلوماتی در پوهنتون هاست و مسأله شیوع ویروس کرونا نیز باعث گردید تا در این زمینه اقدامات جدی تری را روی دست گرفته شود و سیستم های افغان ایکس، افغان ایدکس و(HELMS) را جهت تعمیم دانش ایجاد کند.

دکتور عباس بصیر با اشاره به کمک های پوهنتون تخنیکی برلین در تقویت سیستم تکنالوژی معلوماتی در نظام تحصیلات عالی و نیازمندی های مبرم به پیشرفت این سیستم اظهار داشت که افغانستان تحت رهبری رئیس جمهور کشور در حال آماده سازی یک رویکرد جامع برای دیجیتالی کردن سیستم حکومت داری و آموزش می باشد، و برای نهادینه سازی آن نیازمند همکاری های پوهنتون برلین در زمینه هستیم.

همچنان در این برنامه، بانوی اول کشور با سپاسگزاری از کشور جرمنی گفت که پوهنتون برلین در زمینه تربیه و آموزش تکنالوژی برای نسل جدید افغانستان نقش ارزنده ای ایفا کرده و زمینه ساز پیشرفت نهادهای علمی افغانستان گردیده است. وی علاوه کرد که برای استفاده موثر از دانش این کادر ها فرصت های کاری مناسب را فراهم خواهند نمود.

هکذا یما یاری سفیر افغانستان در برلین، مارکاوس پوتزل نماینده کشور جرمنی در امور افغانستان و پاکستان، معاون پوهنتون تخنیکی برلین و دو تن از فارغان نیز در زمینه صحبت نموده روی همکاری های بیشتر در بخش تربیه کادر های علمی در رشته تکنالوژی معلوماتی تاکید ورزیدند

تازه خبرونه

یکشنبه ۱۴۰۳/۹/۴ - ۱۳:۳۶
Background image

د بامیان پوهنتون د کارکوونکو اداري غونډه!

نن یکشنبه نېټه ۱۴۴۶/۵/۲۲هـ ق کال بامیان پوهنتون کارکوونکو اداري غونډه د پوهنتون د مالي او اداري چارو مرستیال په مشرۍ ترسره شوه. 
غونډه د قرآن عظیم الشان د څو مبارکو آیتونو په تلاوت سره. . .

دوشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۸ - ۱۳:۱۴
Background image

بامیان پوهنتون دعلمي شورا نوبتي ناسته ترسره شوه.

نن دوشنبه نېټه۱۴۴۶/۵/۱۶هـ ق کال د بامیان پوهنتون علمي شورا نوبتي ناسته د یاد پوهنتون عمومي رئیس الحاج مفتي حضرت محمد برهاني په مشرۍ د پوهنتون د مرستیالانو په ګډون پوهنځیو رئیسانو، او د. . .

پنجشنبه ۱۴۰۳/۸/۲۴ - ۱۱:۲۷
Background image

بامیان پوهنتون کې د استادانو علمي کنفرانسونو دوام :

نن چهارشنبه ۱۴۴۶/۵/۱۱هـ ق کال په بامیان پوهنتون کې د دایکندي ، غور او بامیان پوهنتونونو استادانو د علمي رتبې د ارتقاء په خاطر علمي کنفرانسونه ورکړل.
یاد کنفرانسونه چې د مسلکي پراختیا. . .

BACK TO NEWS